Monday, January 5, 2009

Hönsfarbror

Min dotter har förmånen att ha blivit född med en hönsfarbror och en hönsmorbror. Detta handlar om hennes hönsfarbror, en genomsnäll, charmig datanörd i sina bästa år :-)
Han var med på Spanienresan och hela tiden var han väldigt gullig och mycket rädd om sin brorsdotter. Han lekte och busade med henne när hon ville och följde efter henne om hon sprang iväg på stranden eller i restaurangen.




Den sista dagen i Las Palmas skulle jag gå ut på en liten shoppingrunda, busungen ville hellre stanna kvar i lägenheten med sin far och sin farbror. De två bröderna satt och tittade på en film och busungen lekte med min kvarlämnade handväska. Farbror skulle gå på toa, passerade busungen och upptäckte att hon satt med en tom alvedonkarta i sin lilla hand. Hönsfarbror anade oro och kalabalik uppstod. Han vrålade på Klant som brusade upp och undrade vad som stod på. Även han fick syn på alvedonkartan och de anade det värsta. De frågade busungen hur många hon ätit varpå hon svarade "alla". De båda bröderna fick panik och visste inte vad de kulle ta sig till. Klant tog in busungen på toa och försökte få henne att kräkas. Men ack, det är inte lätt att få en 2,5 åring att spy på uppmaning! Han stack fingrarna i halsen på en livrädd liten busunge och lite magsyra kom upp men inga alvedon.

Så kom jag, den lugna mamman, gåendes ute på gatan och får syn på hönsfarbrorn som lutade sig ut genom fönstret. Han vrålar: "kom upp så fort du bara kan!" Jag blev en aning rädd och skyndade mig genast upp för alla trapporna. Där uppe var det kaos, hönsfarbror höll min hysteriskt skrikande lilla unge i sin famn och jag berättade för de knasiga bröderna att alvedonkartan var tom från början. Hönsfarbror lämnade över min dotter till Klant och rusade gråtandes in på toaletten Åh, så fint när stora pojkar grinar och det var lättnadens tårar som föll på hans kinder. Jag blev upprörd på Klant över att han stuckit fingrarna i halsen på busungen varpå han skrek till mig det högsta han kunde i ren frustration. Jag tog min kära busunge i famnen och försökte trösta henne, hon snyftade och hulkade och somnade till slut av ren utmattning.

Nåväl, slutet gott-allting gott! Nu ser jag fram emot att få se dvd´n som hönsfarbror gjort till oss om min dotters Spanientripp! De dramatiska scenerna från alvedonhistorien är dock inte med
:-)


No comments: