Wednesday, January 14, 2009

Dagis hela dagen

Ja, det blev nästan ett tolvtimmars pass på dagis idag, eller förskolan som det kallas med ett finare och modernare ord. Jag var där halv 9 i morse med lillskruttan och det var min tur att laga mat. Fiskgryta stod på menyn och det var lite komplicerat för mig att tillaga, dels så är jag ju själv vegetarian och kan inte smaka av och dels så saknades det vissa ingredienser som skulle ingå. Barnen åt dock men det blev en himla massa mat över som trist nog bara åkte i soporna. Enligt nya regler och lagar vad det gäller livsmedel så får rester inte sparas om det inte kyls ner si och så snabbt och värms upp till en bestämd temperatur.

När mitt arbetspass var slut kom Klant och hämtade vår lilla dotter, de är hos honom på landet nu. Jag tog en promenad och shoppade lite trots att jag är i pengakris, nåväl, två tröjor, en BH och en ask med 10 ögonskuggor för hundra spänn. Det får min arma plånka helt enkelt tåla!

Sedan var det dags att rusa tillbaka till dagis för att infinna sig på ett personalfritt föräldramöte. Ett möte som pågick alldeles för länge och en massa dravel blev det så klart. Det kändes som att nästan alla föräldrar utom just jag är missnöjda med denna förskola och den pedagogiska verksamheten. Min dotter verkar stortrivas och hon pratar om alla möjliga saker som gjorts och upplevts på dagis och det ser jag som ett gott tecken!

Hemresan blev iallafall trevlig då jag hade sällskap av en av papporna som bor åt samma håll som mig. Han är den av alla föräldrar som jag fattat störst tycke för hittills, han verkar rak, rolig och naturlig. Nej, nog om detta! Just nu är det Lars Winnerbäck på TV och jag ska väl ägna Lasse några minuter!

No comments: