Nu har snart denna arbetsvecka nått sitt slut! Så skönt för den har gått ovanligt långsamt. Antagligen för att Kompis och hans dotter är bortresta. Både jag och lillskrutt saknar dem! Lillskrutt har, enligt fröknarna, varit lite förvirrad och ledsen på dagis när inte hennes bästa vän varit där. I morgon är det fredag och sedan är det äntligen lördag! Dagen då Kompis och hans dotter förhoppningsvis kommer hem! Vi längtar! Vi pratade i telefon med dem när vi kom hem från jobb/dagis. De hade bakat riktigt tunnbröd till oss! Själva har vi gjort en ny sats musli som snart lär gå åt.
På ett ungefär;
Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj en långpanna/ djup plåt med olja (ej olivolja).
Blanda:
5 dl rågflingor
5 dl havregryn
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
2 dl hackade nötter
1 dl råsocker
2 dl kokos
Krama in 2 dl vatten och 3 msk olja i blandningen med händerna. Häll upp i formen och sätt in i ugnen i ca 30 minuter. Rör om blandningen emellanåt. Ta ut när du tycker att färg och konsistens är bra. Låt svalna och blanda sedan i russin i valfri mängd. Idag hade jag inga linfrön hemma men jag hade i lite sesamfrön i blandningen. Jag använde både mandel, hassel- och cashewmnötter. Jag blandade också i gojibär när muslin svalnat. Man kan variera denna musli i oändlighet efter tycke, smak och vad som finns hemma! Vill man ha den klumpigare så kramar man i mer vätska. Sötare-mera socker!
2 comments:
Åh tack för det receptet! Det ska jag testa!!!! Hoppas ni får en trevlig helg och att ni får träffa era kära vänner! =)
Det blir gott och det går verkligen åt fort här hemma!
Post a Comment