Saturday, September 13, 2008

Kanongod äppelpaj

Så här på hösten hör det till att baka och framförallt äta en och annan äppelpaj! Jag gjorde en paj häromdagen som jag bjöd mina goda vänner Tess och Jajje på. De åt med förtjusning och en av dem tog till och med påfyllning! Det måste vara ett gott betyg. Nåja, här kommer receptet:

7,5 syrliga äpplen
curry
vaniljsocker

3 dl kruskakli
1 dl potatismjöl
0,5 dl bikarbonat
1 dl flytande honung
1 valnöt
100 g osaltat margarin
0,5 dl riven parmesanost
2 tsk japansk soya

Skiva äpplena och lägg dem i en form, behåll gärna kärnhusen, det ger lite extra crunch. Strö över curry och vaniljsocker efter smak.

Smält margarin i en kastrull och rör ner de övriga ingredienserna. Smula degen över äpplena och sätt in i ugnen på 200 grader i ca 20-30 min.

Servera med vaniljsås eller glass, ät och njut!
Den som får valnöten får önska sig något. Tess fick den när vi åt och hon önskade sig vitt hår!
(pajen på bilden är inte äppelpajen, det är svärmors "magic mushroom"- paj)

No comments: