Monday, January 2, 2012

Gott Nytt År! 2012

Ja då var julen och nyårsafton förbi och jag har varit dunderförkyld och är fortfarande krasslig. På julaftonskvällen och dagen efter var min röst helt borta, skönt för min familj kan man kanske tro. Hemskt frustrerande för mig dock!

Trots detta hade vi en fin julafton hemma hos J´s bror med fru och liten son. Frugans mamma var där och J´s båda föräldrar och våra två små tjejer. Lugnt och skönt med massor av god mat och enorma mängder julklappar. Våra barn fick så mycket paket så vi blev tvugna att ta bort en del som de får vid senare tillfälle.

Även nyårsafton flöt på i ganska lugn och ro fastr då var vi hemma i J´s lya. Vi var ungefär samma gäng fast frugans mamma saknades och istället var min dotters sjuåriga styvsyster (på hennes pappas sida) här. Min dotter och hon höll sig faktiskt vakna ända tills klockan var halv över tolvslaget! De kunde inte somna på grund av alla fyrverkerier och smällare så jag tyckte det var lika bra att dra med dem ut och kolla läget. Lillskruttan blev tyvärr rädd och hoppade högt av alla smällar så vi gick straxt in igen. Sedan sov de små fröna sött ända tills klockan var närmare halv 11 på nyårsdagen. Dygnsrytmen har kommit ur balans kan man säga och egentligen skulle mitt ex och hans tjej hämtat barnen igår och lämnat dem på förskola och fritids tidigt i morse. Tortyr tyckte jag så jag behöll kidsen här en dag till.

Vi har haft barnen större delen av jul, mellandagar och nyår men nu är J iväg och lämnar sin dotter hos hennes mamma. Så nu är det tomt här i lägenheten och J´s föräldrar har också åkt hem till varsit sitt uppe i norrland. Många fina stunder har vi haft med barnen och dem under ledigheten. Bror min och hans pingla har varit här på middag och jag har även hunnit träffa min kusin och hennes son på en fika istan när de var i sthlm över en dag. Tanken var att vi skulle ha åkt hem till mina gamla trakter för att hälsa på farsan med fru, syrran med familj och så farmor förstås. Men det satte min envisa förkylning stopp för.

Som om jag inte haft nog med krämpor (känner mig som en gammal gnällig inbillningssjuk tant) så har jag på senare tid fått en fruktansvärd klåda över hela kroppen, inkl. handflator och fotsulor. Detta är värst på nätterna och jag har trott att det kanske beror på att huden är torr så jag har varit uppe och smort mig massor av gånger. Det har inte hjälpt så till slut började jag kolla internet för att få lite tips och kanske något som lindrar. Det visade sig att det finns en åkomma som kallas graviditetesklåda eller hepatos och som kan bero på att levern inte hinner med att ta reda på alla slaggprodukter från mig och bebisen. Det är ingen fara för mig som bär på barnet men för barnet kan det vara allvarligt och leda till dödfödsel. Det låter ju hemskt och absolut ingenting som jag vill vara med om! Därför ska jag i morgon iväg till mvc och ta blodprover, på fastande mage.

Lillskrutt kommer hit igen i morgonbitti, för hon har ingen plats på dagis denna vecka, så hon får följa med mig och ta prov, Jobbigt nog så tar det ett par dagar innan man får svar och jag hoppas såklart att det bara är en lindrig form av klåda som inte innebär någon fara för bebben!

Sist men inte minst så har jag även börjat svälla upp i kroppen nu och det är väl förmodligen vätska som börjat samlas. Jag känner mig som en fet, svullen valross och jag ska be dem på mvc att kolla upp detta också.

Nu är det i stort sett bara hemorrojder som saknas ;-) vilket jag sa till min syster igår. Hennes svar blev tröstande: "Lugn du bara, det kommer du säkert få efter förlossningen!"

1 comment:

Tjubanna said...

Apropå hepatos. Jag lämnade blodprov och gallsyrevärdet låg på 9, det ska ligga under 10 så det var på gränsen men ingen större fara. Veckan efter låg det på 2 vilket är bra! Klådan kvarstår dock och jag har fått Tavegyl som ska hjälpa men jag märker ingen skillnad.