Sunday, October 9, 2011

Afrikansk kikärtsgryta

Såg ett matprogram igår där kändisar lagade mat och en av tjejerna gjorde en kikärtsgryta som gav mig inspiration till att själv göra en gryta! Jag följde vissa delar i receptet och inprovicerade en del och resultatet blev fantastiskt gott!! Testa! Den passar utmärkt att bjuda en vegan på och den blev mycket krämig och god!

Kikärtsgryta på Nennes vis;

1 tetra/burk kikärtor ca 300-400 gram
2 burkar hela tomater
1 hackad gul lök
1 stor morot skuren i ganska små bitar
1 grön paprika skuren i bitar
4 cm röd och grön chilli klippt i små bitar
1,5 grönsaksbuljongtärning
3 dl vatten ungefär
3/4 dl jordnötssmör (ekologisk 99,3% jordnötter, havssalt)
100 gram hackade cashewnötter
1 kruka koriander
kanel efter smak
chiliflakes efter smak
spiskummin efter smak
olja

Stek lök, morot, paprika, chilli och kryddor i olja i en kastrull
Tillsätt tomater, vatten och buljongtärning, låt koka upp
Sänk värmen och tillsätt kikärtor, cashewnötter och jordnötssmör
Koka upp igen och låt puttra en stund
Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor
Klipp ner koriander

Servera till ris, pitabröd, bulgur eller vad du vill!

Mmmmmmmmmmmmmmm



No comments: