Saturday, July 9, 2011

Skänk en slant!!

Min dotter har haft lite sommarlov då hon varit med sin bonussyster och hennes mamma, Petra, i nästan en vecka. De har varit på Gröna Lund och åkt karuseller + sett Alice Cooper;-) Sedan har de varit i en stuga i Kopparberg och njutit av lantluft, smultron och härliga bad! Jag är så tacksam över att min dotter fick följa med dit! Själv jobbar jag fortfarande emot min vilja.

Hur som helst så hade min dotter sagt till Petra att "min mamma (alltså jag) jobbar med att hjälpa gamla människor och att ge pengar till fattiga barn". Petra blev så klart nyfiken på det där med fattiga barn och jag förklarade för henne att det inte direkt är något jag jobbar med, tyvärr! Däremot är jag månadsgivare, så kallad världsförälder till Unicef!

Somalia har drabbats av en fruktansvärd torka och otroligt många människor, framförallt barn riskerar att dö av svält och uttorkning. På nyhetsmorgon visades hemska bilder på små magra, utmärglade barn och det gjorde ont i mitt hjärta! Läkare utan gränser är där och gör en insats men mer pengar behövs. Därför tycker jag att ni, precis som jag, ska gå in på deras sida och skänka en slant! De flesta av oss kan faktiskt bidra med åtminstone 25 kr som är den lägsta summan man kan skänka!

1 comment:

Anonymous said...

Du har ett hjärta av guld!!!
Är månadsgivare till 'Läkare utan gränser'. I mitt tycke en av vår tids största hjältar.

Jobbar jag med mot min vilja. Men om en vecka ska jag på semester. Har du något tips på bra böcker till semestern? Gillar din boksmak...