Monday, March 12, 2012

Utsökt middag med spökinslag

Uj uj uj, vad vi har haft fullt upp denna helgen! Vi lämnade våra tuffa prinsessor i fredags. Min dotter till sin far och J´s dotter till sin mor. Jag saknade min dotter redan när hon försvunnit utom synhåll och jag hade gärna behållt henne här hos mig för alltid! Hon hade nog också gärna stannat här, iallafall en stund till. Hon var ledsen innan vi skulle åka och det bidrog till att överlämningen gjorde mera ont :-(

Nåväl, snart är hon hos mig igen och vi har som sagt var haft fullt upp, vilket skingrat mina tankar. I lördags slängde vi i oss frukost och sedan började vi storstäda. Jag dammsög och skurade golv och J fixade disken och köket. Sen kastade jag mig i duschen och sen drog vi ut i friska luften. Jag kastade massor av skräp i grovsoporna och sen knallade vi till dyraste Konsum för att handla några saker.

Efter gick vi till grillkiosken och köpte med oss snabb-lunch hem. Sen blev det amning och slänga i sig skräpmaten och sedan skala och skiva fyrtio kilo rotfrukter. Då plingade det på dörren och en del av våra gäster, J´s mamma, bror och hans lilla pöjk kom. Strax efter kom syrran och brorsans fru. Vi hjälptes åt att fixa med käk och grejor och de turades om att hålla i lillprinsen.

Jag och syrran och frugan pratade en hel del om spöken och märkliga saker vi eller folk vi känner varit med om. Frugan har en liten tant som går igen i deras lägenhet. Tydligen rör sig denna lilla tant även i övriga hyresgästers lägenheter. Här om dagen hade tanten satt ett blomskott i ett glas med vatten. Detta blomskott står kvar där i glaset än. Frugan hade ett medium på besök och hon hittade, förutom lilla tanten, en ångestfylld gubbe i frugans klädkammare.

Middagen bestod av ett stackars gotländsk lamm, en smarrig rotfruktsgratäng, rödvinssky och sallad. Själv bytte jag ut det arma lammet mot vegetariska bouletter.

Efter middagen var det visst dags för svenska finalen till melodifestivalen. Ingenting jag har följt direkt men det hade visst våra gäster gjort och de ansåg att rätt låt vann! Tack o lov att inte den hemska Ranelid vann! Ja, risken att han skulle göra det var väl inte så stor! Till festivalen fick vi en enormt god efterrätt som frugan och syrran gjort. Pärontarletter eller vad det nu hette med glass, yummie!

Söndagen tillbringade vi flera timmar med att röja i min lägenhet i Bagis. Under tiden gick J´s mamma och syrra på långpromenad med lillprinsen i vagnen. Efter bjöd vi på fika hos oss och J´s franska kusin kom. Vi hade slängt ihop en tiramisu på ungefär fem minuter, innan vi stack till Bagis. Vi bjussade på den och den var riktigt god!

Ja, det var den helgen det <3<3<3<3<3<3<3<3<3



No comments: